Sportfunctionarissen geven schaatsles aan 550 kinderen

Er kan volop geschaatst worden op het ijsplein in Echten. Van 2 t/m 20 december staan de sportfunctionarissen van gemeente De Wolden veel op het ijs om leerlingen van 12 verschillende basisscholen schaatsles te geven.

Weth. Van van 't Zand en Hempen openen het schaatsplein

De NAM heeft in samenwerking met De Westerbergen een ijsplein beschikbaar gesteld in Echten. Op uitnodiging van de sportfunctionarissen krijgen 550 kinderen schaatsclinics. Zodoende wordt er ook onder schooltijd volop gebruik gemaakt van het ijsplein.

Schaatsen onder schooltijd

Er is geprobeerd om zoveel mogelijk groepen gebruik te laten maken van het ijsplein. Sommige kinderen hebben nog nooit op schaatsen gestaan en dus is de hulp van de sportfunctionaris wel wenselijk. Iedere groep krijgt een korte clinic en leert over je houding op het ijs, vaart maken, glijden, sturen en weer remmen. Maar vooral is er ruimte om vrij te schaatsen want met vallen en opstaan leer je het beste. Waar nodig zorgden de sportfunctionarissen voor extra tips, ondersteuning of juist extra uitdaging.

Iedereen is welkom

Het ijsplein is nog tot en met 5 januari geopend. De toegang is gratis. Je kunt eigen schaatsen gebruiken, als het maar geen noren zijn. Ook worden er schaatsen uitgeleend.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl