U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Stichting Huus voor Sport & Cultuur De Wolden opgericht

Woensdag 14 juli 2021 is de akte van oprichting van Stichting Huus voor Sport & Cultuur De Wolden door het nieuwe bestuur officieel ondertekend.

Nieuwe bestuursleden

Na een oproep in de lokale media hebben diverse inwoners uit De Wolden zich gemeld voor de diverse beschikbare functies. De selectiecommissie heeft uiteindelijk een keuze gemaakt uit 5 enthousiaste inwoners die het nieuwe bestuur van het Huus voor Sport & Cultuur De Wolden gaan vormen. Het nieuwe bestuur bestaat uit Jan Slagter, Machiel Yimmink, Douwe Oosterveen, Klaas Geers en Richard Kloeze.

Huus voor Sport & Cultuur De Wolden

In Zuidwolde wordt een nieuw Huus voor Sport & Cultuur gerealiseerd. Het Huus biedt onderdak aan gebruikers van de sporthal, gym- en turnzaal, een klein theater en beschikt over een bar- en café functie en diverse mogelijkheden voor het tijdelijk huren van zalen/vergaderruimte. Er zijn diverse vaste huurders, zoals de Bibliotheek, PrimaLife en stichting Welzijn De Wolden. Het definitieve ontwerp is inmiddels afgerond. Medio september wordt het technisch ontwerp opgeleverd. Aansluitend wordt er een aanbestedingsprocedure doorlopen voor het selecteren van een aannemer en een installateur voor de bouw van het HSC. Medio december 2021 is bekend welke aannemer het HSC mag gaan bouwen. Begin 2022 start de daadwerkelijk bouw. Als alles volgens planning verloopt kan het HSC begin 2023 in gebruik worden genomen. Het HSC zal zich ontwikkelen tot dé ontmoetingsplek voor jong en oud. Dé plek voor sportieve, culturele en maatschappelijke activiteiten in De Wolden. 
 

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl