Toegankelijkheid gemeentehuis getest

De werkgroep De Wolden Gewoon Toegankelijk heeft het gemeentehuis van De Wolden geschouwd. Hoe toegankelijk en verwelkomend is het gemeentehuis is voor mensen met een beperking? Kan iemand in een rolstoel makkelijk binnenkomen? Kan een slechtziende de weg vinden?

Overhandiging toegankelijkheidsrapport De Wolden

Voorzitter Sjoerd Reinstra van De Wolden Gewoon Toegankelijk overhandigde 31 augustus het schouwrapport aan wethouder Albert Haar en lichtte de conclusies kort toe. “In het algemeen is het gemeentehuis goed toegankelijk, met hier en daar een verbeterpunt.”  Eén van die verbeterpunten is volgens het rapport de balie bij de receptie. Een bezoeker in een rolstoel kan de receptioniste niet aankijken en omgekeerd. Verder is het aangepaste toilet onvindbaar en is de inrichting van deze toiletruimte niet praktisch. In het schouwrapport van De Wolden Gewoon Toegankelijk staan bij alle verbeterpunten ook mogelijke oplossingen genoemd. Wethouder Albert Haar bedankte de werkgroep voor haar inspanningen en gaf aan dat de genoemde oplossingen, waar mogelijk, op korte termijn uitgevoerd zullen worden. “Het is goed dat wij in onze gemeente een organisatie als De Wolden Gewoon Toegankelijk hebben die ons op dit gebied scherp houdt” besloot hij.

De Wolden gewoon Toegankelijk

De Wolden Gewoon Toegankelijk bestaat uit ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers van personen met een beperking. De kernboodschap is dat iedereen die mee wil doen, dat ook moet kunnen doen. De werkgroep richt zich onder andere op de toegankelijkheid van openbare gebouwen, de openbare ruimte, sport en spel voor mensen met een beperking en op begrijpelijke brieven en begrijpelijke taal.

5 oktober 2023 houdt de werkgroep De Wolden Gewoon Toegankelijk een inclusiecafé in ’t Neie Punt in Ruinen. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht