Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Van oud papier naar nieuw papier

Pakketbezorgers hebben het drukker dan ooit. Al die kartonnen dozen gooi je natuurlijk (in kleine stukken gescheurd) in de papiercontainer. Want dan kan er weer nieuw karton van worden gemaakt, voor alle toekomstige pakketjes!

Foto van oud papier

Behalve karton kunnen ook tijdschriften, folders, boeken, wc-rolletjes, schrijfblokken, eierdozen en enveloppen in de papierbak. Het is niet nodig om kleine dingen zoals nietjes of een metalen spiraalband eerst te verwijderen, dat gebeurt bij het recyclen wel. Gaat het om grotere dingen, zoals de plastic folie die om je tijdschriften of folders zit, dan is het wel beter om dat er eerst vanaf te halen. De folie mag bij het pmd-afval.

Dat scheelt bomen

Al dat ingezamelde papier en karton vormt een belangrijke grondstof. In Nederland wordt namelijk het grootste deel van het nieuwe papier gemaakt van gerecycled papier en karton. Er wordt eerst pulp van gemaakt en de inkt wordt verwijderd. Na drogen en persen ontstaat er nieuw papier. Dat scheelt dus flink wat gekapte bomen!

Niet in de papiercontainer

Let op: niet al het papier mag in de papierbak. De volgende zaken horen daar bijvoorbeeld niet in thuis:

  • drinkpakken (hier zit een plastic laagje in, ze horen daarom bij het pmd-afval)
  • bakpapier (bij restafval)
  • behang (bij restafval)
  • treinkaartjes met chip (bij restafval)
  • dozen met etensresten erin, zoals pizza- of taartdozen (bij het restafval)
     

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl