Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Een veilig thuis

We zitten momenteel in een rare tijd. Velen van ons moeten thuis werken en tegelijkertijd hebben de kinderen thuis les. Dat is een lastige combinatie. Zowel voor ouders als voor kinderen. Er komen misschien nu wel situaties voor waar u of jij wel wat hulp bij kan gebruiken. Dan is het fijn als je weet waar je terecht kunt.

Centrum voor Jeugd en Gezin De Wolden is telefonisch bereikbaar voor alle hulpvragen bij opvoedondersteuning. Bel met 0528-378624 of 0528-233049 of mail naar info@cjgdewolden.nl

Wat houdt jou bezig in deze coronatijd?

Voor jullie, kinderen, is dit een hele intensieve periode. Misschien voel je je wel niet zo prettig. Deel dit dan met iemand, bijvoorbeeld je leraar. Of bel met 0800 – 0432, dat is de kindertelefoon. Die kun je gratis bellen over onderwerpen die je misschien niet durft, kan of wil bespreken met iemand uit je omgeving.

Buurtteam is er voor iedereen

Zeker in deze tijden kunt u beroep doen op het buurtteam. Hierin werken onder andere wijkagenten, buurtwerkers, wijkbeheerders, bewonersconsulenten van de woningcorporatie en de geestelijke gezondheidszorg samen. Heeft u ondersteuning nodig of heeft u concrete en acute vragen neem  contact op met het buurtteam via: 0528 – 37 86 86 of buurtteam@dewolden.nl.

Let op elkaar

Dit hoort u wellicht in deze periode wel heel vaak, maar dit is zeker nu nodig. We zitten nu al een paar weken thuis en dit gaat nog een paar weken duren. Er kunnen hierdoor meer spanningen ontstaan. Als u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw buren of iemand anders of hierover twijfelt, dan kunt u, uw zorgen delen met Veilig Thuis Drenthe via 0800-2000. Dit is gratis en het ze zijn 24/7 bereikbaar.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl