Vlaggen blijven in De Wolden

Ook in De Wolden hangen veel vlaggen op de kop als protest tegen het landelijke stikstofbeleid. Het college heeft met vertegenwoordigers van het actiecomité gesproken en vooralsnog mogen deze vlaggen, onder voorwaarden, blijven hangen.

Respect voor elkaar

We begrijpen dat deze kwestie veel emoties kan oproepen, zowel bij voor- als tegenstanders. Hier hebben wij alle begrip voor. Maar we willen álle inwoners vragen om respectvol met elkaar om te blijven gaan.

Openbare ruimte

Wat mensen op hun eigen terrein doen is helemaal aan hen. Dat is een recht van iedere Nederlander en dat koesteren we. De openbare ruimte is van iedereen en deze moet zoveel mogelijk neutraal zijn. Deze neutraliteit is een groot goed voor de gemeente. Daarom is er afgelopen weekend gesproken met vertegenwoordigers van het actiecomité dat in onze gemeente protestvlaggen heeft opgehangen.

We staan achter de boeren

Gemeente De Wolden staat naast- en achter onze boeren. We hebben als gemeente duidelijk laten weten niet achter de uitvoering van het huidige stikstofbeleid te staan. Wij zijn altijd in gesprek geweest met de boeren over het stikstof dossier. Ook de komende tijd blijven we in gesprek met onze boeren.

Vlaggen

De vele vlaggen in onze openbare ruimte mogen vooralsnog blijven hangen, tenzij:

  • de verkeersveiligheid in het geding komt,
  • de verlichting van de lantaarnpaal of bewegwijzering belemmerd wordt,
  • vlaggen aan/nabij openbare gebouwen hangen.

Bovenstaande los van het feit dat wij niet van alle wegen binnen onze gemeente wegbeheerder zijn. Het actiecomité krijgt in eerste instantie de ruimte om vlaggen die niet juist hangen zelf te verwijderen. De gemeente blijft de situatie monitoren.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht