Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Vrijwilligerswerk gemeente De Wolden zoekt vrijwilligers voor maatschappelijke begeleiding nieuwkomers

Gemeente De Wolden huisvest jaarlijks een door het Rijk opgelegd aantal vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Deze zogeheten nieuwkomers in de gemeente worden begeleid door vrijwilligers.

Onze vrijwilligers zetten zich in voor nieuwkomers, ze maken ze wegwijs in de nieuwe omgeving waar ze ’definitief’ gaan wonen. Hun inzet is onmisbaar en daar zijn wij ze dankbaar voor.

Veelzijdig en uitdagend

Vrijwilligers bij de gemeente De Wolden maken kennis met verschillende culturen en werken met zowel laag- als hoogopgeleiden, jong en oud. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werken veelzijdig en uitdagend.

Uw bijdrage leveren?

Wilt u uw talent, kennis en ervaring ter beschikking stellen en zo een bijdrage leveren aan de integratie van nieuwkomers in uw woonplaats? Dan is dit vrijwilligerswerk echt iets voor u!

U kunt vrijwilliger worden als u:

  • 18 jaar of ouder bent
  • midden in het leven staat
  • kunt samenwerken
  • affiniteit heeft met vluchtelingen
  • afstand kunt bewaren tot de nieuwkomer (u bent geen belangenbehartiger)
  • een ’Verklaring Omtrent het Gedrag’ kunt overhandigen
  • digivaardig bent

Taken?

De taken bestaan uit het begeleiden van de nieuwkomer vanaf het woningaanbod. Helpen met het invullen van formulieren, meegaan naar gesprekken, het doornemen van de post, wegwijs maken in de woning, buurt en woonplaats. U bent aanspreekpunt voor de nieuwkomer, legt uit, wijst op bepaalde zaken. De Gemeente De Wolden werkt met een draaiboek. Eén keer per 6/8 weken vindt er een vrijwilligersbijeenkomst plaats.

Wij bieden

Professionele ondersteuning: training, ondersteuning door medewerkers van de gemeente, leuke diverse vrijwilligersgroep, andere activiteiten, een tegemoetkoming in de kosten, etc.

Vrijwilliger worden?

Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij gemeente De Wolden? Ook als u in de omgeving van gemeente De Wolden woonachtig bent, wordt u van harte uitgenodigd om te reageren. U kunt zich aanmelden bij Carolien Schreurs, consulent Huisvesting nieuwkomers, mail: c.schreurs@dewoldenhoogeveen.nl of tel. 06-40511773.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl