Waar kan ik terecht met mijn vragen over geldzaken?

We merken het allemaal; de prijzen stijgen. Gas- en energieprijzen stijgen, de boodschappen worden duurder en ook benzineprijzen gaan omhoog. Steeds meer mensen moeten op de kleintjes letten of dreigen zelfs in de problemen te komen. Ook in De Wolden zien we onze inwoners hiermee worstelen.

Bestaande regelingen voor uw energierekening

Heeft u problemen met het betalen van uw (energie)rekening? Er zijn verschillende regelingen waar u gebruik van kunt maken.

  1. In november en december 2022 ontvangen alle huishoudens een korting op hun energierekening van €190,- per maand. Dit gaat vanzelf, u hoeft hier niets voor te doen. Uw energieleverancier verrekent dit met u.
  2. Vanaf 1 januari 2023 geldt er een prijsplafond op energie voor de meeste huishoudens. Deze regelingen worden automatisch verrekend bij uw energierekening.
  3. Hebt u een laag inkomen, op of net boven het sociaal minimum? Dan kunt u € 1.300 krijgen als tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. U kunt uw aanvraag voor een tegemoetkoming tot en met 31 december 2022 indienen. Dat kunt u hier doen.

Naast de vergoeding kunt u mogelijk ook energie besparen. Energie die u niet verbruikt hoeft u tenslotte ook niet te betalen. Bij het Drents Energie Loket vindt u meer informatie hierover.

Vraag om hulp

Als gemeente vinden wij het belangrijk dat wij met u mee kunnen denken in deze tijden. Als u zorgen of problemen heeft rondom het betalen van uw rekeningen, vraag dan hulp. Consulenten kunnen u thuis helpen met het invullen van de aanvraagformulieren voor de tegemoetkoming als u hier niet uit komt. De gemeente werkt hierin nauw samen met Stichting Welzijn De Wolden of u kunt terecht met uw vragen bij het Informatiepunt Geldzaken.

Kijk hieronder in de folder voor alle ondersteuning die de gemeente kan bieden. Als u vragen hebt, wacht dan niet maar bel naar de gemeente op 14 0528.

Folder ‘leven met weinig geld in De Wolden’ (pdf - 663,2 KB)
 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht