Tijdens de lockdown blijft het gemeentehuis open. Bestaande afspraken gaan door. Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt alleen langskomen op afspraak

Wat u kunt doen om uw huis energiezuiniger te maken

Bij energiebesparende maatregelen denken we vaak meteen aan grote zaken als zonnepanelen en een warmtepomp. Maar energie besparen kan ook met kleinere zaken als het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips, het plaatsen van led-lampen en het aanbrengen van dak-, raam- of gevelisolatie.

De gemeente helpt u om energiebesparende maatregelen te nemen voor uw woning. Dat doen we met verschillende acties:

Waardebon-actie

Bent u woningeigenaar? Dan ligt er een tegoedbon van € 50,- voor u klaar. Deze kunt u gebruiken om energiebesparende producten voor uw woning te kopen. Wilt u de waardebon gebruiken, maar heeft u die niet (meer)? Kijk dan op haaldewarmteinhuis.nl/waardebon hoe u een nieuwe code kunt aanvragen.

Cv-verbeterbon

Merkt u dat het lang duurt voordat het huis warm is, of warmen sommige kamers langzamer op dan anderen? Grote kans dat de radiatoren uit balans zijn. Laat dan uw cv opnieuw inregelen en optimaliseren. Na afloop kunt u tot € 200,- terugkrijgen als subsidie. Kijk op haaldewarmteinhuis.nl/cvverbeterbon.

Drents Energieloket

Uw woning energiezuiniger, aardgasloos of energieneutraal maken. Zijn er subsidies voor? Het Drents Energieloket is er voor kosteloos en onafhankelijke informatie en advies. Bel het loket op 085-7920158, stuur een e-mail naar info@drentsenergieloket.nl of kijk op de website drentsenergieloket.nl.

Advies- en inkoopactie

Tot 31 maart kunt u zich als woningeigenaar in De Wolden inschrijven voor gratis advies en vrijblijvende offertes op maat. Alle woningeigenaren in De Wolden hebben hierover een brief gehad. Tijdens de actie worden diverse energiebesparende maatregelen aangeboden, zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en isolatieglas. Kwaliteit, service en garantie van leveranciers zijn gegarandeerd. Zie ook winstuitjewoning.nl.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl