Week van de Pleegzorg: 30 oktober t/m 6 november 2019

Woensdag 30 oktober start de Week van de Pleegzorg. Deze week (van 30 oktober tot en met 6 november 2019) wordt er landelijk aandacht gevestigd op het belang van pleegzorg. De Drentse pleegzorgorganisaties Leger des Heils, William Schrikker Stichting en Yorneo zetten pleeggezinnen in die periode extra in het zonnetje door het organiseren van koffiebijeenkomsten in samenwerking met de gemeenten om het belang van en de waardering van pleeggezinnen te onderstrepen. Ook organiseren we extra informatiebijeenkomsten in die week voor geïnteresseerden in het pleegouderschap en vragen we aandacht voor pleegzorg in een opvallend voertuig.

Week van de Pleegzorg 2019

Toeren door de provincie

De pleegzorgorganisaties bezoeken alle twaalf gemeenten in een opvallend voertuig dat die hele week in Drenthe rondrijdt. Pleegouders en (pleeg)kinderen krijgen een persoonlijke uitnodiging voor het koffiemoment in hun eigen gemeente. Wethouders en medewerkers pleegzorg gaan onder het genot van koffie/thee en gebak graag met hen in gesprek. Er ligt een cadeautje voor alle pleegouders klaar dat ongetwijfeld tot gespreksstof zal leiden.

Op maandag 4 november van 10.00-11.45 uur vindt dit koffiemoment plaats in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde. Wethouder Hilda Mulder is hierbij aanwezig.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl