Werkzaamheden WMD en RENDO in Ruinen

WMD Drinkwater gaat in Ruinen aan de slag met het vervangen van de oude drinkwaterleiding. Het gaat om een tracé van 2 kilometer. Tegelijkertijd vervangt netwerkbeheerder Rendo de gasleiding op twee plekken. Daarmee hoeft de straat maar één keer te worden opengebroken. Aannemer BAM voert de werkzaamheden voor WMD uit.

De waterleiding in Ruinen stamt uit 1959. Sommige leidingen zijn zelfs nog ouder. De werkzaamheden beginnen eind juni en duren een aantal maanden. Gestart wordt aan de Westerstraat. Daarna gaat het verder op de Meppelerweg. In deze twee straten wordt de gasleiding vervangen door RENDO. Wanneer dit deel van het project klaar is, dan gaat WMD verder aan de Huttenweg, Hoge Kamp en Wolvenweg. Als laatste wordt de drinkwaterleiding op de Brink in Ruinen vervangen.

Soms even geen water

De kans bestaat dat er tijdens de werkzaamheden even geen water uit de kraan stroomt. Mocht dit het geval zijn, dan waarschuwt WMD klanten door middel van een kaartje die in de bus wordt gedaan. Verder is het mogelijk dat het water soms bruin van kleur is. IJzerdeeltjes in de waterleiding komen los in de waterleiding door verschillen in waterdruk. Ze zorgen voor een bruine kleur van het water. Het is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Wel kan het vlekken in wasgoed veroorzaken. WMD roept klanten daarom ook op, wanneer er werkzaamheden in de buurt worden uitgevoerd, om de kleur van het kraanwater te controleren voordat de wasmachine wordt aangezet.

Vanwege de werkzaamheden is er in de periode juni – oktober wel meer werkverkeer in Ruinen. Bovendien is er enige overlast voor het plaatselijke verkeer. WMD en Rendo doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Er worden verkeersregelaars ingezet. Bovendien worden de werkzaamheden in etappes uitgevoerd. Daarmee wordt voorkomen dat een complete straat ontoegankelijk is.

Snel klaar

Door nu samen de waterleiding en de gasleiding aan te pakken zorgen WMD en Rendo er voor dat de overlast wordt beperkt. De weg hoeft maar één keer open. In oktober, zo is de planning, worden de werkzaamheden afgerond.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht