Wie gaat er vandoor met de titel Raspaard 2019

In januari 2020 is het weer zover. Dan wordt bekend welk initiatief met de titel ‘Raspaard 2019’ naar huis gaat. Welk initiatief heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd? Inwoners kunnen initiatieven uit onze gemeente benoemen en het college van burgemeester en wethouders haalt hieruit de winnaar. Wie mag volgens u dit jaar benoemd worden tot Raspaard van De Wolden? Kent u een initiatief die in aanmerking komt voor deze titel, laat het ons dan weten! Ga naar dewolden.nl en vul het formulier in.

Belang van participatie

Als gemeente kunnen we op verschillende manieren gebruik maken van de kennis en ervaring van inwoners en organisaties. In veel gevallen vergroot dit het begrip en betrokkenheid bij een plan of beleid. Het komt de kwaliteit, creativiteit en duurzaamheid ten goede. Interactie en participatie tussen inwoners, maatschappelijke organisaties en gemeente, vormen daarvoor een belangrijke toegevoegde waarde.

De Woldense manier van samen

Wanneer mensen participeren in plannen van de gemeente, of de gemeente participeert in plannen van de inwoners, dan dragen we samen bij aan een samenleving waarin iedereen zich herkent. Inwoners en ondernemers, de instellingen en de gemeentelijke organisatie: samen werken we aan een mooi De Wolden. Dat is het uitgangspunt. En daar zijn we trots op. Door jaarlijks één van de vele initiatieven van onze inwoners uit te roepen tot Raspaard De Wolden, laten we zien dat we als gemeente trots zijn en respect hebben voor dat wat deze inwoners met hun initiatieven presteren.

Hoe kan een project worden genomineerd?

Om iemand/een project/gebeurtenis/activiteit te nomineren voor het raspaard 2019 moet het nominatieformulier worden ingevuld. Dat kan via dewolden.nl. Een nominatie moet uiterlijk donderdag 28 november 2019 bij ons binnen zijn.

Criteria

Waar moet het initiatief aan voldoen om genomineerd te worden:

  • Het moet gaan om een prestatie van één persoon of een groep personen.
  • Deze persoon of groep moet uit de gemeente De Wolden komen met een initiatief in gemeente De Wolden.
  • Het mag een initiatief op sportief, cultureel, maatschappelijk of ander terrein zijn.
  • De prestatie moet een positieve invloed hebben gehad op de leefomgeving.
  • Aanmeldingen moeten uiterlijk donderdag 28 november 2019 binnen zijn.

Formulier nominatie raspaard 2019 (pdf - 0,1 MB) 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl