Zakelijke leiders Wiede Wold

In 2023-2024 heeft de gemeente De Wolden de eer om Culturele Gemeente van Drenthe te zijn. Van het voorjaar van 2023 tot en met de zomer van 2024 staat er iets bijzonders te gebeuren in de zuidwesthoek van Drenthe.

Daphne van der Wilt en Annemarie Reesink

Samen met kunstenaars, ontwerpers, theatermakers en andere creatievelingen gaat de gemeenschap van De Wolden op zoek naar de toekomst. Een eigen toekomst. De toekomst hier op het platteland in Drenthe. We bouwen daarom een tijdelijk dorp: Wiede Wold. Wiede Wold biedt in 2024 podium voor zowel exposities als theaterproductie. Deels zijn er ook fringe-projecten uit de gemeenschap te zien.

Sinds eind augustus zijn Daphne van der Wilt en Annemarie Reesink aangesteld als zakelijke leiders. Zij gaan leidinggeven aan het artistieke team dat de plannen gaat maken voor Wiede Wold.

Even voorstellen: Annemarie

Met veel plezier stel ik me aan u voor als een van de zakelijk leiders van De Wolden, culturele gemeente van Drenthe.

Mijn naam is Annemarie Resink en ik woon sinds 2014 in de prachtige gemeente De Wolden. Samen met Daphne van der Wilt ben ik gevraagd om het project van culturele gemeente genaamd Wiede Wold, de toekomst van het platteland te gaan begeleiden. 

Uiteraard is het ontzettend leuk om ook voor mijn eigen gemeente samen met anderen zo’n mooi project te mogen realiseren. Spannend, maar ook zo bijzonder om met dit team te gaan werken.

Sinds 1995 werk ik in de culturele sector, de laatste 15 jaar als zelfstandig ondernemer. In al die jaren heb ik veel projecten gedaan, zoals literair festival Zomerzinnen, de Openluchtopera in het Steenbergerweide park in Hoogeveen, Into Nature I – beeldende kunstroute door Drenthe. Daarnaast heb ik voor veel gemeenten als cultuuradviseur gewerkt en cultuurnota’s opgesteld en uitgevoerd. En ben ik deels als loopbaanadviseur en coach werkzaam.

Ieder project is weer uniek en daardoor uitdagend. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in!
Hopelijk tot ziens bij Wiede Wold!

Even voorstellen: Daphne

Mijn naam is Daphne van der Wilt en ik ben de andere zakelijke leider van Wiede Wold. Woonachtig op N 52˚43’29 O 6˚28’42. 

In 2010 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf; WiltKracht. Wij leveren vooral (breed) ondersteunende diensten aan heel diverse opdrachtgevers. Zo zijn wij bijvoorbeeld ook werkzaam voor de Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe. Daarvoor beweeg ik me regelmatig door de gemeente De Wolden en realiseer me dan vaak hoe waanzinnig mooi het hier is. Wat mij vooral aanspreekt zijn de verschillen in het landschap tijdens de vier seizoenen met ieder hun eigen unieke kleuren en eigenschappen. 

Mijn ervaring zit vooral op het organisatorische, praktische en zakelijke deel van projecten. De ontmoetingen met de mensen in het team zijn warm, welkom, enthousiasmerend en inspirerend. 

We gaan samen aan de slag met de dromen en ambities voor de toekomst van ons platteland. Hoe ziet die eruit? Wat een goede vraag! Wat een mooie kans.
Laten we het met elkaar in Wiede Wold gaan ontdekken én vormgeven! 

Contactgegevens: contact@wiedewold.nl | 0528 - 44 70 24.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht