Even voorstellen

Home > Ombudsman > Even voorstellen

Even voorstellen

Foto mr. M.A.C. Egdom

Ombudsman Van Egdom
'Klantvriendelijkheid hoog in het vaandel'

 

Sinds 2002 is de heer Van Egdom onder andere ombudsman in de gemeente De Wolden. “Als gemeentesecretaris in Hoogeveen had ik klantvriendelijkheid altijd hoog in het vaandel staan. Nu ik gepensioneerd ben, wil ik graag dat motto in de praktijk blijven brengen. Ik vind het leuk om mensen te helpen die problemen hebben met de overheid.”

Onafhankelijk ombudsman
“Ik ben niet in dienst van de gemeente”, benadrukt Van Egdom. “De gemeenteraad heeft mij aangesteld als onafhankelijk ombudsman. Ik ben objectief en zoek naar oplossingen die voor beide partijen acceptabel zijn.”
De laatste twee jaar zijn er weinig klachten binnengekomen, constateert Van Egdom. “Wel duurt het soms te lang voordat mensen een reactie van de gemeente krijgen op hun brief of bezwaarschrift. In 2006 heeft de Nationale ombudsman daar onderzoek naar gedaan en heeft de Correspondentiewijzer ontwikkeld. Ik heb die onder de aandacht van het gemeentebestuur gebracht. Het bestuur heeft beloofd daarmee aan de slag te gaan. In de loop van dit jaar ga ik kijken of dat inderdaad gebeurt.”

“Veel mensen kennen de Nationale ombudsman van de televisie, maar mij niet”, lacht Van Egdom. “Het gebeurt dus nog wel eens dat ze hun brief naar de Nationale ombudsman sturen. Die stuurt hem dan weer door naar mij.”