Collegebesluiten

Wat heeft het college besloten?

Agendapunten:

Begroting RES Drenthe

Het college neemt de vastgestelde begroting voor uitvoering van de RES Drenthe voor de periode 1 november 2019-1 mei 2021 voor kennisgeving aan. Bij dreigende overschrijding van de begroting wil ze dit voorgelegd zien aan de gemeenten met mogelijkheden voor bijsturing. Bij instemming van de overschrijding dan moet er gebruik worden gemaakt van de in de memo ‘Begroting Werkbureau RES Drenthe’ voorgestelde verdeelsleutel. De samenwerkingsconstruct Regionale Energie Strategie (RES) Drenthe is een instrument om gezamenlijk te komen tot keuzes voor de opwekking van duurzame elektriciteit, de warmtetransitie in de gebouwde omgeving en de daarvoor benodigde opslag en energie infrastructuur.

Uitvoeringsprogramma RUD

Het college heeft het uitvoeringsprogramma milieutaken 2020 van de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD) vastgesteld. De RUD Drenthe is een uitvoeringsorganisatie op het gebied van de milieuwetgeving, -regelgeving en -handhaving. Daarnaast adviseert de RUD over milieuzaken. De twaalf Drentse gemeenten en de provincie zijn zowel eigenaar als klant van de organisatie.
Collegevoorstel Uitvoeringsprogramma milieutaken 2020 De Wolden
Uitvoeringsprogramma Milieutaken 2020 De Wolden (RUD)
Jaarprogramma RUD 2020 versie Algemeen bestuur

Benoeming leden RvT Wolderwijs

Het college stemt in met de voordracht van de Raad van Toezicht Wolderwijs voor de benoeming van twee personen met ingang van 1 april 2020.  De Raad van Toezicht Wolderwijs heeft onder andere als taak: Het recht op goedkeuring van de begroting en het recht op instemming met het jaarverslag.

Voorschot subsdie Welzijn De Wolden

Het college geeft stichting Welzijn De Wolden een voorschot van 1.524.970 euro op de subsidie over 2020. Daar had de stichting ook om gevraagd, blijkt uit haar begroting. De subsidie over 2018 is vastgesteld op 1.427.643 euro. De gemeente stelt de subsidie aan de stichting altijd achteraf vast. Welzijn De Wolden voert in opdracht van de gemeente allerlei taken uit, zoals onder meer algemeen en schoolmaatschappelijk werk, zorg- en dienstverlening aan mensen die onvoldoende zelfredzaam zijn, jongerenwerk, sociale activering en buurtopbouwwerk.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht