120 nieuwe woningen Zuidwolde dankzij instemming raad De Wolden met uitbreiding bestemmingsplan Ekelenberg

Tijdens de eerste inhoudelijke raadsvergadering heeft de nieuwe gemeenteraad van De Wolden unaniem ingestemd met de komst van 60 woningen en één woon-werkkavel in Zuidwolde. De nieuwe raad werd op woensdag 30 maart al geïnstalleerd voor de periode 2022-2026. En ook is steunfractielid voor D66, Eva Salomé, opnieuw beëdigd.

Nieuwe gemeenteraad De Wolden 2022-2026

Twee insprekers kwamen aandacht vragen voor de procedure voor het aanvragen van een vergunning voor het organiseren van een evenement. Inspreker Weide vertelt dat de afgelopen 27 jaar een evenementenvergunning volstond, maar dit jaar moest hij ook een omgevingsvergunning aanvragen voor een evenement: “dat invullen was geen feestje.” Ook meneer Dekker kwam inspreken namens de feestvereniging Ruinen. Ze hopen op meer technische ondersteuning vanuit de gemeente bij het organiseren van evenementen en de aanvragen van de juiste vergunningen.

60 nieuwe woningen in Ekelenberg

Op het voormalig recreatiepark Ekelenberg wordt ruimte gemaakt voor woningbouw, in 2008 sloot het park al en werd het gesaneerd. Vervolgens is het nieuwe bestemmingsplan voor het gebied vastgesteld, daarbij werd de komst van 59 huizen, 6 woon-werkkavels en een woon-zorgcomplex aangekondigd. Nu wordt het bestemmingsplan dus uitgebreid met nog zo’n 60 woningen. De woonwijk Ekelenberg zal bestaan uit meer dan 120 woningen, waaronder 18 sociale- en midden huurwoningen, 18 levensloopbestendige woningen in de vorm van patiowoningen en 7 woon-werkkavels en een woon-zorgcomplex. De nieuwe wijk ligt aan de zuidoostzijde van Zuidwolde en zal grenzen aan het bos.

De plannen voor de uitbreiding worden door de raad positief ontvangen. “Als je veel woningen wil bouwen, dan moet je ergens beginnen en dan lijkt dit ons een uitstekende start.” vindt Mark Turksma (PvdA). En Turksma is tevreden met de 30% huurwoningen van het totale aantal. Ook het CDA is blij met de voornemens voor de nieuwe wijk. “Daarmee wordt invulling gegeven aan passende woonvormen die broodnodig zijn in onze gemeente.” Laat Tamara de Boer – Overbeek in haar eerste bijdrage als raadslid weten.

Op 28 april a.s. staat de volgende raadsvergadering op de agenda. U kunt de raadsvergadering volgen in de raadszaal of online via onze website.

Nieuwsarchief

Wilt u oudere nieuwsberichten teruglezen? Kijk dan in ons nieuwsarchief

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht