Inge Nieuwenhuizen voorgedragen als nieuwe burgemeester van De Wolden

De vertrouwenscommissie en de gemeenteraad van De Wolden hebben Inge Nieuwenhuizen aanbevolen aan de minister van Binnenlandse Zaken als nieuwe burgemeester. Inge Nieuwenhuizen is 56 jaar oud en woont in Gouda. De raad omschrijft haar als “een ervaren bestuurder met veel kennis van zaken. Ze is professioneel, op zoek naar uitdagingen en een positieve sfeermaker.” Op 16 december 2021 wordt Inge Nieuwenhuizen geïnstalleerd als burgemeester van De Wolden. De vergadering begint om 19:30 uur.

Actief als wethouder

Sinds 1980 is zij in verschillende functies actief voor de VVD. Sinds 2010 is zij wethouder en locoburgemeester in verschillende gemeenten. Als wethouder in Bodegraven-Reeuwijk heeft Nieuwenhuizen economische zaken, verkeer en vervoer, recreatie en toerisme, dorpsmarketing en werk en inkomen in haar portefeuille. Ze heeft een partner en 3 kinderen.

Tweede vrouwelijke burgemeester

Eind maart kondigde Roger de Groot (CDA) aan te vertrekken uit De Wolden om burgemeester te worden in de Noordoostpolder. Als tijdelijke opvolger is Janny Vlietstra als waarnemer aan de slag gegaan, dit deed ze al eerder voor de komst van De Groot in De Wolden. Ronald Brouwer, voorzitter van de vertrouwenscommissie, is trots op het proces en het eindresultaat: “Dit was het schoolvoorbeeld van hoe we dit samen moeten doen.”

Brouwer is blij dat de ervaren aanjager is gevonden waar de gemeenteraad naar op zoek was. Inge Nieuwenhuizen wordt, zodra zij benoemd is, de tweede vrouwelijke burgemeester in Drenthe, Mieke Damsma is sinds 2017 burgemeester van Midden-Drenthe.

32 kandidaten

Voor de vacature waren 32 geïnteresseerden die de nieuwe burgemeester van De Wolden wilden worden. Volgens Brouwer was de kwaliteit van de kandidaten hoog. Als het aan de raad ligt wordt Nieuwenhuizen geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van De Wolden. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester nog dit jaar kan gaan beginnen.

Tot diep in de nacht

De vertrouwenscommissie heeft er na de sluiting van de raadsvergadering om 23:00 uur nog een late avond van gemaakt. Met een taxi zijn 10 leden van de vertrouwenscommissie afgereisd naar Gouda om Inge Nieuwenhuizen te feliciteren.

Nieuwsarchief

Wilt u oudere nieuwsberichten teruglezen? Kijk dan in ons nieuwsarchief

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht