Laatste raadsvergadering met burgemeester Roger de Groot als voorzitter

Aan het begin van de avond werd de burgemeester verrast met een speciale uitnodiging voor de voorstelling van Mina Koes.

Overhandiging uitnodiging voorstelling Mina Koes

Tijdens de raadsvergadering was Roger de Groot voor de laatste keer voorzitter van de raad. Bij de afsluiting nam Ronald Brouwer als vice-voorzitter het woord. “Vandaag zal jouw laatste hamerslag en actie als voorzitter zijn van deze prachtige club mensen. Een van de mooiste gemeenteraden die er in Nederland te vinden is. Namens alle raadsleden heel hartelijk dank voor al je voorzitterschappen. Roger dankjewel.” De Groot wordt geprezen voor zijn constructieve houding als voorzitter tijdens leuke, maar soms ook roerige raadsvergaderingen. Zaterdag 29 mei neemt de Roger de Groot tijdens een bijzondere raadsvergadering formeel afscheid als burgemeester van De Wolden.

Jaarrekening 2020

Wegens een verkeerde inschatting in de planning van de accountant werd de jaarrekening van 2020 opiniërend behandeld. Uit de voorlopige conceptcijfers blijkt dat de gemeente de jaarrekening sluit met een positief rekeningresultaat van afgerond 1,6 miljoen euro. Dit resultaat is voornamelijk het gevolg van incidentele mee- en tegenvallers. Wethouder Egbert van Dijk gaf aan dat de cijfers in de definitieve stukken nog kunnen veranderen, door wijzigingen van de accountant.

Vanuit de raad klonk het geluid om de financiële meevaller in het sociaal domein te steken. Zo zou volgens Mark Turksma (PvdA) de onverwachte opsteker ondanks corona geen tegenvaller moeten worden voor mensen die het sociaal domein nodig hebben. Er is een kans dat de gemeenten in Nederland vanuit het Rijk extra budget gaan krijgen voor jeugdzorg, maar de raad wil nog niet te vroeg juichen. Over de Kadernota wordt op donderdag 17 juni 2021 gedebatteerd.

Nieuwsarchief

Wilt u oudere nieuwsberichten teruglezen? Kijk dan in ons nieuwsarchief

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht