Profielschets nieuwe burgemeester De Wolden vastgesteld

De profielschets van de nieuwe burgemeester van De Wolden is unaniem vastgesteld door de gemeenteraad en overhandigd aan de commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma. Janny Vlietstra is aan de slag gegaan als waarnemend burgemeester. “Het feit dat me dat tien jaar geleden heel goed bevallen is en dat was wederzijds, dat heeft ertoe geleid dat ik dacht: hartstikke leuk, dat ga ik nog een keer doen”, liet Vlietstra weten.

Overhandiging profielschets nieuwe burgemeester

Tijdens de extra openbare raadsvergadering ging Jetta Klijnsma bij de raadsleden na hoe zij naar de profielschets kijken en wat voor de gemeenteraad belangrijke eigenschappen zijn die de nieuwe burgemeester zou moeten bezitten. In de profielschets staat dat De Wolden op zoek is naar een daadkrachtige burgemeester, maar de raad benadrukt dat hij of zij ook toegankelijk moet zijn voor inwoners. Of de nieuwe burgemeester een man of vrouw moet worden, was ook een vraag van de commissaris van de Koning. De raad gaf aan geen voorkeur te hebben, iedereen is welkom om te solliciteren.

De nieuwe burgemeester hoeft nog geen ervaring te hebben gehad als burgemeester, maar de gemeenteraad ziet liever wel dat sollicitanten al ervaring hebben in het openbaar bestuur en met zaken als openbare orde veiligheid, als bijvoorbeeld locoburgemeester of wethouder. De raadsleden benadrukten voor de sollicitanten dat het in De Wolden niet alleen om Zuidwolde gaat, de gemeente heeft 17 kernen die even belangrijk zijn. Wat nog een extra verantwoordelijkheid meebrengt met de functie is het samenwerkingsverband met de gemeente Hoogeveen. Om het jaar zit je als burgemeester van De Wolden het bestuur van de SWO voor.

De Wolden wil graag een nieuwe burgemeester die het liefst voor langere tijd blijft en in ieder geval een volledig ambtstermijn van zes jaar volmaakt. En het zou mooi zijn als hij of zij op z’n minst de Drentse taal kan verstaan.

Nieuwsarchief

Wilt u oudere nieuwsberichten teruglezen? Kijk dan in ons nieuwsarchief

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht