Kindergemeenteraad

De gemeenteraad van De Wolden organiseert elk jaar een Kindergemeenteraad. De Kindergemeenteraad is voor leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in de gemeente. Op deze manier ervaren de kinderen hoe de besluitvorming van de raad werkt.

Het project

Scholen geven lessen over de gemeente en de lokale democratie met de speciale Woldense leskoffer. Daarnaast vindt er een kindergemeenteraadsvergadering plaats met een raadsagenda en voorstellen. Elke basisschool speelt een fractie, die bestaat uit 3 of 4 leerlingen. Ook bezoeken de leerlingen het gemeentehuis. De raadsleden hebben een actieve rol bij dit project. Zij zijn 'fractiecoaches' en helpen de fracties bij de voorbereidingen.

Winnend voorstel

De leerlingen maken kennis met democratische besluitvorming. Ze mogen bijvoorbeeld meedenken over de inrichting van hun eigen speel- en leefomgeving. Het beste voorstel wordt echt uitgevoerd met een budget van â‚¬ 750,-. De voorstellen moeten een maatschappelijk doel hebben, waar alle kinderen uit groep 8 in De Wolden wat aan hebben.

Voorgaande Kindergemeenteraden

U kunt het videoverslag, de agenda en de voorstellen van de kindergemeenteraadsvergaderingen van vorig jaar bekijken. Ook kunt u het filmpje van RTV Drenthe van de uitvoering van het winnende voorstel terugzien.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht