12 oktober 2017: vijfde editie Kindergemeenteraad (10-10-2017)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > 12 oktober 2017: vijfde editie Kindergemeenteraad

12 oktober 2017: vijfde editie Kindergemeenteraad (10-10-2017)

Op 12 oktober 2017 vergadert de Kindergemeenteraad. Het is de vijfde keer dat dit spektakel in De Wolden wordt georganiseerd. De scholen die dit jaar meedoen zijn: ’t Echtenest uit Echten, Het Groene Hart uit Zuidwolde, De Bosrand uit Kerkenveld, De Rozebottel uit Koekange en De Dissel uit Ruinerwold.

In de aanloop naar de Kingergemeenteraad zijn zij begeleid door raadsleden (fractiecoaches). Dit jaar waren dat Gerrie Hempen-Prent (Gb), Henny Scheper-Beijering (VVD), Mark Turksma (PvdA), Albert Haar (D66) en Jaap Wiechers (CU).

De vijf fracties hebben ieder een voorstel bedacht, deze vindt u in bijlage van dit bericht.

Kijk live mee met deze vergadering via internet!

Voorbereidingen

Voorafgaand aan de Kindergemeenteraadsvergadering krijgen de kinderen lessen op school over democratie en lokale politiek. Aan de hand van deze lessen schrijft iedere school (fractie) een voorstel. Voor het winnende voorstel stelt de gemeente De Wolden €750,- beschikbaar om het voorstel ook daadwerkelijk uit te voeren. Een bezoek aan het het gemeentehuis, met een gesprek met burgemeester Roger de Groot op zijn werkkamer, en het oefenen in de raadszaal onder begeleiding van raadsgriffier Josee Gehrke, maakt ook onderdeel uit van de voorbereiding. Zie voor een foto-impressie van deze voorbereidingen ons fotoalbum op facebook.

Klik hier voor meer informatie over de Kindergemeenteraad.

Wij wensen alle kinderen veel succes op 12 oktober a.s.!