Bekijk filmpje druk bezochte dialoogbijeenkomst Kadernota 2018 (09-06-2017)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Bekijk filmpje druk bezochte dialoogbijeenkomst Kadernota 2018

Bekijk filmpje druk bezochte dialoogbijeenkomst Kadernota 2018 (09-06-2017)

Op donderdag 8 juni 2017 organiseerde de gemeenteraad van De Wolden een dialoogbijeenkomst over de plannen uit de Kadernota 2018 in het gemeentehuis in Zuidwolde. Ruim zestig bezoekers gingen enthousiast met de raadsleden en elkaar in gesprek over verschillende plannen uit de Kadernota!

Aan vier dialoogtafels gingen raadsleden, vertegenwoordigers van dorpsbelangen, de Jongerenraad, Sportraad, WMO-raad, ondernemers en andere gasten met elkaar en met de woordvoerders van verschillende plannen in gesprek. Er zijn twee gespreksronden gehouden. In de eerste ronde was er een dialoogtafel Democratie over opkomstbevordering. Ook was er een dialoogtafel met twee thema’s: Herinrichting Dorpsstraat de Wijk en Kunstgrasveld Koekange. In de tweede ronde was er een dialoogtafel Recreatie & Toerisme over drie plannen: Glow-in-the-dark belevingsfietspad, Welkom in Ruinen en het aantrekken van een spraakmakend evenement. De vierde dialoogtafel had twee thema’s: Toegankelijkheid Hoofdstraat N-Z Zuidwolde en de Culturele alliantie.

Hoe verder?

Op 22 juni behandelt de gemeenteraad de Kadernota 2018. Deze vergadering wordt voortgezet op 6 juli 2017, dan vindt om 19.30 uur de tweede termijn en besluitvorming plaats.

Een schriftelijk verslag van de dialoogbijeenkomst is onderaan deze pagina toegevoegd. Ook heeft StreekTV opnames gemaakt, dit filmpje is te bekijken via streekradio.