De Heidevlinder winnaar Kindergemeenteraad 2018 (12-10-2018)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > De Heidevlinder winnaar Kindergemeenteraad 2018

De Heidevlinder winnaar Kindergemeenteraad 2018 (12-10-2018)

Donderdag 11 oktober vond voor de zesde keer de kindergemeenteraad plaats. De publieke tribune zat vol met leerlingen en ouders.

In de voorbereiding waren 19 kindergemeenteraadsleden gekozen. Op de deelnemende scholen waren verkiezingen georganiseerd en zelfs een heuse installatie! Elke school had een fractie die begeleid werd door coach (raadslid). De volgende scholen en coaches deden mee: De Heidevlinder uit Zuidwolde met Karin Brouwer (CDA) als fractiecoach. De Klimtoren uit Drogteropslagen met als coach Imke Berghuis (Gl). ’t Oelebröd uit Ruinen werd gecoacht door Albert Haar (D66), Het Veldboeket uit Veeningen door Henny Scheper (VVD) en Gerrie Hempen (Gb) begeleidde De Dissel uit Ruinerwold.

De vijf scholen verdedigden hun voorstel uitstekend en het debat was helder, goed voorbereid en soms best pittig. Na een spannende eerste stemronde volgde er een tweede ronde waarin De Heidevlinder uiteindelijk de meeste stemmen kreeg. Hun voorstel is om een leuke en gezellige middag te houden voor jong en oud. Met alle scholen in elk dorp, met spelletjes en hapjes.  

Streek TV heeft een leuke reportage gemaakt van deze avond, zie: https://youtu.be/wdjdiSqA6i0

Op de foto ziet u de kindergemeenteraadsleden met hun coaches en burgemeester Roger de Groot: Steven Hoogendijk, Lenthe Smink, Anna Koning, Finmar Rijnkels, Jarn van ’t Zand, Wieke van ’t Zand, Ilse Hagewoud, Lies Gol, Marc Zijlstra, Koen Zijlstra, Maud Nieuwhuizen, Ellemie Koekoek, Lente Boers, Jade Luten, Jill de Roo, Hidde Koster, Christian Vogelzang, Lily Zandstra en Aniek de Kam.