De Rozebottel organiseert kindertriatlon voor KNFG Geleidehonden (26-06-2017)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > De Rozebottel organiseert kindertriatlon voor KNFG Geleidehonden

De Rozebottel organiseert kindertriatlon voor KNFG Geleidehonden (26-06-2017)

De openbare basisschool De Rozebottel uit Koekange houdt donderdagmorgen 29 juni een kindertriatlon voor de groepen 8 van alle basisscholen uit de gemeente De Wolden. Burgemeester Roger de Groot geeft om 9.15 uur het startschot in zwembad De Waterlelie in Zuidwolde. Bijzonder is dat het gaat om het winnende voorstel uit de Kindergemeenteraad van oktober vorig jaar. De Kindergemeenteraad koos toen uit vijf voorstellen deze activiteit van De Rozebottel.

Triatlon voor het goede doel

Groep 8 van De Rozebottel heeft een aangepaste triatlon georganiseerd. Deze begint in zwembad De Waterlelie in Zuidwolde met 250 meter zwemmen. Daarna volgt tien kilometer fietsen en de triatlon wordt afgesloten met 2,5 kilometer hardlopen. Er doen naar verwachting ongeveer 90 kinderen mee. De school wil deze triatlon voortaan elk jaar houden. Het programma voor de ochtend ziet er als volgt uit:

  • 09:00 uur             verzamelmoment
  • 09:15 uur             uitleg over de kindertriatlon
  • 09:30 uur             start door burgemeester Roger de Groot van het zwemonderdeel
  • 10:15 uur             start van het fietsonderdeel
  • 11:00 uur             start van het hardlooponderdeel
  • 11:45 uur             uitreiking van de cheque voor KNGF Geleidehonden
  • 12:00 uur             einde

750 euro voor organisatie

Voor de organisatie van het evenement kreeg De Rozebottel 750 euro uit de gemeentekas. Aan de triatlon is ook een actie voor een goed doel verbonden. Het bedrag dat alle deelnemers bij elkaar zwemmen, fietsen en hardlopen gaat naar KNFG Geleidehonden. De opbrengst van de triatlon wordt omstreeks 11.45 uur na afloop bekend gemaakt.

Keuze uit vijf voorstellen

De Kindergemeenteraad bestond op 13 oktober vorig jaar uit negentien kinderen van vijf basisscholen. In de kindergemeenteraadsvergadering behandelden de raadsleden vijf voorstellen voor activiteiten, van elke school één. Daarna werd er gestemd, waarbij uiteraard niet op het eigen voorstel mocht worden gestemd. Het voorstel van De Rozebottel kreeg de meeste stemmen en won.

Overige scholen

De overige vier scholen in de Kindergemeenteraad en hun voorstellen waren de CBS Harm Vonckschool in Berghuizen (Heel De Wolden bakt), de OBS Het Veldboeket in Veeningen (De Kom Erbij! Lunch), de OBS Het Groene Hart in Zuidwolde (Valentijnswandeling) en de IKC De Horst in de Wijk (Blind voetbaltoernooi).

Kindergemeenteraad 2017

Op donderdag 12 oktober 2017 wordt voor de vijfde keer de Kindergemeenteraad De Wolden georganiseerd. Alle scholen worden binnenkort uitgenodigd om zich hiervoor in te schrijven!