Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen De Wolden 2018 (22-03-2018)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen De Wolden 2018

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen De Wolden 2018 (22-03-2018)

De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen De Wolden 2018 is vrijdagochtend vastgesteld. De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen De Wolden 2018 vindt u via deze link.

In De Wolden is het opkomstpercentage 64% en dat is het hoogste opkomstpercentage van Drenthe!

Opkomstbevordering

Om zo veel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen, hebben wij de afgelopen tijd veel aan opkomstbevordering gedaan. Zo is de afgelopen weken stevig ingezet op de opkomstbevorderende campagne ‘1 Stem van jou stuurt De Wolden aan’. Deze online campagne op o.a. Facebook, Twitter en Instagram, was een laagdrempelige manier om inwoners te vertellen waarom het zo belangrijk is om te gaan stemmen. De online campagne was gebaseerd op cijfers die voor De Wolden van belang zijn. Zo kwam het getal 1761 voorbij, dat staat voor het aantal jongeren in de leeftijdscategorie 18 tot 24 jaar in de gemeente. Deze jongeren waren een belangrijke doelgroep voor de online campagne. De boodschap ‘1 stem van jou stuurt De Wolden aan’ werd bovendien wekelijks extra ondersteund door een kort filmpje met de burgemeester.

Naast een online campagne, hebben wij De Wolden een verkiezingskrant uitgebracht en verkiezingsavond #dewoldenstemt met slotdebat en kraampjesmarkt georganiseerd. Bovendien konden inwoners, net als vier jaar geleden, dagelijks verkiezingsnieuws lezen op #dewoldenstemt. Op deze speciale verkiezingswebsite stond ook ook belangrijke data over de verkiezingen, informatie over bijvoorbeeld stemmen, politieke partijen en debatten.

Hoogste opkomstpercentage van Drenthe

Het opkomstpercentage in De Wolden bedraagt 64%. In 2014 was de opkomst 63% en in 2010 62%. De doelstelling van 66% is niet gehaald, maar er zit wel een stijging in het aantal mensen dat zijn of haar stem in De Wolden heeft uitgebracht. Met 64% heeft De Wolden het hoogste opkomstpercentage van Drenthe en daarmee zitten we ver boven het landelijk gemiddelde van een (voorlopig) opkomstpercentage van 55%.

Definitieve verkiezingsuitslag

Op vrijdag 23 maart 2018 wordt om 10.00 uur in een openbare zitting van het hoofdstembureau in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde de verkiezingsuitslag vastgesteld. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn!

Hieronder ziet u een sfeerimpressie van de uitslagenavond in het gemeentehuis.