Dialoogavond Duurzaamheid 15 nov 2018: Kom ook en praat mee! (19-10-2018)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Dialoogavond Duurzaamheid 15 nov 2018: Kom ook en praat mee!

Dialoogavond Duurzaamheid 15 nov 2018: Kom ook en praat mee! (19-10-2018)

Wat heeft u als inwoner of groep of straat of buurt van de gemeente nodig, om de eerste stap te zetten om uw energiehuishouding duurzamer en zuiniger te maken? Deze vraag staat centraal tijdens de openbare dialoogbijeenkomst die de gemeenteraad organiseert om met inwoners en groepen in gesprek te gaan. U bent van harte welkom!

Wanneer: donderdag 15 november 2018, om 19.30 uur. De koffie/thee staat vanaf 19.15 voor u klaar!

Locatie: Dorpshuis De Bastogne in Ansen (Dwingelerweg 2a, 7964 KK) .

Programma 

Tijdens deze avond is er volop ruimte om uw vragen, wensen en knelpunten als inwoner, agrariër, groep of straat naar voren te brengen, tijdens twee gesprekrondes. Er zijn ook diverse deskundigen aanwezig zoals de energieregisseur, het Drents Energieloket, de coöperatie ReestdalEnergie, De energiewerkplaats, Samen Energie Neutraal en de Rendo. En natuurlijk ook ervaringsdeskundigen met inspirerende voorbeelden.

Met filmpjes en een interactieve quiz (uw mobiel meenemen!) verwachten wij een aantrekkelijke en leerzame avond te hebben.

Zie bijgevoegde flyer.

Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.45 uur. Daarna is er tijdens de nazit gelegenheid om met elkaar, met raadsleden en deskundigen na te praten.

Aanmelden

Graag uw aanmelding via griffier@dewolden.nl

Toelichting

We staan aan de vooravond van een grote verbouwing. De transformatie van 7 miljoen huizen en 1 miljoen gebouwen (landelijk), veelal matig geïsoleerd en vrijwel allemaal verwarmd door aardgas, in goed geïsoleerde woningen en gebouwen. Woningen die we met duurzame energie verwarmen en waarin we schone elektriciteit gebruiken of zelfs zelf opwekken.

Klimaatverandering is een belangrijke reden voor deze verbouwing. Het zal duidelijk zijn dat zo’n verbouwing een enorme opgave is. Daarom heeft de gemeenteraad van De Wolden in het Raadsbreed Programma 2018-2022 opgenomen jaarlijks een dialoogavond over duurzaamheid te organiseren. Dit open gesprek kan belangrijke bouwstenen opleveren voor aanpassingen van het gemeentelijk energiebeleid en het versterken van passende duurzaamheidsmaatregelen om inwoners te faciliteren.