Dialoogavond sport: terugkijken en lezen! (17-10-2018)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Dialoogavond sport: terugkijken en lezen!

Dialoogavond sport: terugkijken en lezen! (17-10-2018)

Donderdag 13 september heeft de gemeenteraad een dialoogavond gehouden over sport. Raadslid Marcel Hulst was de gesprekleider deze avond. De thema’s vrijwilligers, accommodaties, ledenaantallen en het subsidiebeleid kwamen op tafel. In een drietal filmpjes (zie hieronder) werden de ervaringen, wensen en knelpunten door een aantal sportverenigingen toegelicht. Vervolgens vond het gesprek plaats.

Er waren 65 mensen aanwezig in de kantine van v.v. Wacker de Wijk, waaronder veel bestuursleden van diverse verenigingen en organisaties. Er was veel herkenning bij de uitdaging om goede vrijwilligers als bestuursleden te kunnen vinden. Uit de zaal kwam het idee of de clubs niet meer bestuurlijk kunnen samenwerken. Is daar een rol voor de gemeente weggelegd? De verschillen tussen de clubs zaten vooral in de groei of daling van het aantal jeugdleden.Tips en tops werden uitgewisseld waaronder over verduurzaming van de accommodaties. De raad heeft veel input gekregen om de volgende stap in het proces naar een nieuwe sportnota zorgvuldig te kunnen nemen. Dit najaar debatteert de gemeenteraad over de sportnota.

Jan Korte (manager voetbalzaken FC Emmen en trainer Rolder-boys)  heeft een inspirerend verhaal gehouden over het g-voetbal. Wat dit met deze bijzondere spelers doet en wat het voor een club kan betekenen. Tijdens de nazit werd er nog uitgebreid kennis en ervaringen gedeeld.

Het uitgebebreide verslag van deze dialoogavond vindt u onderaan deze pagina.

http://youtu.be/dttWuXC2wh4

http://youtu.be/7ehgm-VVxaU

http://youtu.be/9EW6c4LTGjU