Donderdag eerste tv-programma Streektv rond raadsvergadering De Wolden (26-09-2017)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Donderdag eerste tv-programma Streektv rond raadsvergadering De Wolden

Donderdag eerste tv-programma Streektv rond raadsvergadering De Wolden (26-09-2017)

De raadsvergadering in De Wolden wordt donderdag 28 september voor het eerst rechtstreeks via Streektv uitgezonden. De griffie heeft samen met de lokale omroep een plan gemaakt om Streektv een onafhankelijke, journalistieke rol te geven bij de raadsbijeenkomsten. Om dit plan te bekostigen heeft de lokale  omroep in februari van dit jaar bijna zesduizend euro ontvangen voor de aanschaf van extra apparatuur en technische aanpassingen in en rond de raadzaal.

Achtergronden en interviews

De raadsvergaderingen worden al live uitgezonden. Dat blijft ook zo. Maar daarnaast komt er een ‘politiek halfuurtje’ dat één keer per maand live vanuit het gemeentehuis komt, voorafgaand aan de raadsvergadering. Daarin zitten nieuws, achtergronden en interviews over onderwerpen, die op die avond actueel zijn. Ook na de raadsvergadering kan nog live worden uitgezonden. Verder wordt gedacht aan het maken van reportages over dialoogbijeenkomsten die op een later moment beschikbaar komen.

Waakhonden

De raad vindt het belangrijk dat zijn besluiten (en debatten) goed over het voetlicht worden gebracht. Het zijn vooral de lokale media (radio, tv en streekkranten) die voor de berichtgeving vanuit de raadzaal zorgen. Zij informeren het publiek over wat er in het gemeentebestuur speelt en geven de plaatselijke politici een gezicht. Ook plaatsen zij het nieuws in een begrijpelijke context en zijn daarmee in feite de waakhonden van de lokale democratie.

Eerste uitzending

Streekradio doet al bijna 25 jaar verslag via de radio, maar vanaf nu zullen maandelijks ook beelden worden uitgezonden van de raadsvergadering, met daaromheen interviews en politieke beschouwingen. De eerste tv-uitzending rond de raadsvergadering begint donderdagavond 28 september om 19.00 uur en is te volgen via Ziggo (kanaal 44), KPN (kannaal 1406), CAI tv (kanaal 69) en via internet (streektv.nl).