Eerste Kindergemeenteraad De Wolden een succes! (18-10-2013)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Eerste Kindergemeenteraad De Wolden een succes!

Eerste Kindergemeenteraad De Wolden een succes! (18-10-2013)

Afgelopen donderdag werd de raadszaal overspoeld door enthousiaste kinderen. Leerlingen van vijf verschillende scholen vormden per school een fractie en zij hadden hun achterban meegenomen.

Beluister het geluidsfragment van de kindergemeenteraad.

Iedere kinderfractie had zich voorbereid op een onderwerp dat dicht bij hen staat, zoals het plaatsen van fruitbomen bij alle basisscholen in de gemeente, een vijfdaagse sportdag, een SOS-app, een Woldenfeest voor jong en oud en een frisfeest voor kinderen uit groep 8. Na schorsing kreeg het voorstel van Het Groene Hart in Zuidwolde de meeste stemmen. Zij brachten het Woldenfeest in. Deze fractie kreeg uit handen van burgemeester Roger de Groot een cheque van € 750,- om hun voorstel uit te voeren.

De kinderen zijn via een lespakket voorbereid op het politieke werk. Enkele raadsleden hadden de rol van fractiecoach opgenomen om de kinderen - per fractie - te begeleiden.

De vijf fracties van de Kindergemeenteraad 2013

  

Naast de winnende school OBS Het Groene Hart in Zuidwolde deden de volgende scholen mee: de samenwerkende scholen OBS de Esdalschool uit Veeningen en de Vaarboom uit Fort, CBS De Wegwijzer uit Alteveer, OBS ’t Echtenest uit Echten en OBS ’t Oelebröd uit Ruinen.

Burgemeester Roger de Groot die de kindergemeenteraad voorzat, twitterde na afloop: "Geweldig genoten vanavond van de #kindergemeenteraad #dewolden. De kinderen hadden zich goed voorbereid."