Geslaagde Kindergemeenteraad De Wolden 2017! (12-10-2017)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Geslaagde Kindergemeenteraad De Wolden 2017!

Geslaagde Kindergemeenteraad De Wolden 2017! (12-10-2017)

De raadszaal van het gemeentehuis in Zuidwolde was donderdag 12 oktober 2017 gevuld met heel veel enthousiaste kinderen, leerkrachten en raadsleden. Voor de vijfde keer vormden leerlingen van groep 8 van vijf basisscholen uit De Wolden fracties voor de Kindergemeenteraad. Onder aanmoediging van hun klasgenoten gingen zij met elkaar in debat over verschillende voorstellen. Het videoverslag van deze Kindergemeenteraadsvergadering kunt u terugkijken via dewolden.nl/gemeenteraad.

De vijf fracties van de Kindergemeenteraad 2017

De fracties hadden zich zeer goed voorbereid op de vergadering. De fractie van Het Groene Hart stelde voor een slaapfeest te organiseren. De Bosrand wilde een verloting houden om geld in te zamelen voor de Voedselbank. ’t Echtenest zette in op het organiseren van een Modderrun voor WNF. De Dissel stelde voor een luchtkussen te kopen voor alle scholen in De Wolden. De Rozebottel wilde een Sponsorzeskamp organiseren voor het goede doel.

Iedere fractie werd geholpen door een fractiecoach, dat waren de raadsleden Gerrie Hempen-Prent (Gb), Henny Scheper-Beijering (VVD), Mark Turksma (PvdA), Albert Haar (D66) en Jaap Wiechers (CU).

Het winnende voorstel

Tijdens de schorsing gingen de fracties samen met hun achterban in overleg. Er volgde een spannende stemming. De Rozebottel kreeg de meeste stemmen en won de Kindergemeenteraad 2017 met hun voorstel “Een sponsor zeskamp voor het goede doel”.

Burgemeester Roger de Groot feliciteerde de leerlingen van De Rozebottel met hun overwinning. Zij ontvingen een cheque ter waarde van € 750, - om het voorstel uit te voeren.