Geslaagde raadsexcursie! (04-09-2017)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Geslaagde raadsexcursie!

Geslaagde raadsexcursie! (04-09-2017)

Op vrijdag 1 september 2017 trapte de raad af met de jaarlijkse raadsexcursie. De gemeenteraad bracht ’s morgens een bezoek aan Lang Leve Thuis in Zuidwolde, een initiatief van Francisca Zantingh. Dit respijthuis heeft recent haar deuren geopend en de gemeenteraad was van harte welkom voor een rondleiding en een kijkje in hun nieuwe brasserie.

Vervolgens reisde de raad af naar Drachten voor een bezoek aan de Meldkamer Noord-Nederland. De raad bezocht het auditorium en werd onder andere geïnformeerd over de werkwijze van de hulpdiensten en de problemen waar zij tegenaan lopen.

’s Middags stond een bezoek aan het Kunststof Recycling bedrijf “Van Werven BV” in Biddinghuizen centraal. Dit bedrijf ontvangt vanuit diverse gemeentelijke milieustraten (ook van De Wolden) harde kunststofafval en recyclet dit op een innovatieve manier tot grondstoffen, die weer verkocht worden aan de kunststofverwerkende industrie.

Het was een interessante en leuke dag als start van het politieke seizoen De Wolden 2017/2018! Bezoek de Facebook-pagina van raad De Wolden voor nog meer foto's van deze dag.  

Raad De Wolden op bezoek bij Lang leve thuis in Zuidwolde.