Kindergemeenteraad De Wolden; voorbereidingen in volle gang (10-10-2014)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Kindergemeenteraad De Wolden; voorbereidingen in volle gang

Kindergemeenteraad De Wolden; voorbereidingen in volle gang (10-10-2014)

Leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs en raadsleden uit De Wolden maken zich gezamenlijk op voor de tweede Kindergemeenteraad. Vorige week gaven de fractiecoaches hun les op de basisscholen.

Bezoek aan school

Afgelopen week bezochten raadsleden (fractiecoaches) van De Wolden de deelnemende groepen 8 om een presentatie te geven over de lokale democratie. Daarnaast voorzagen zij de ‘fracties’ van handige tips voor het maken van hun voorstel voor de Kindergemeenteraad.

Kindergemeenteraad De Wolden 23 oktober 2014

De Kindergemeenteraadsvergadering vindt plaats op donderdag 23 oktober 2014 om 19:00 uur. De scholen die dit jaar meedoen zijn: C.B.S. De Arendsvleugel uit Ruinerwold, C.B.S. De Heidevlinder uit Zuidwolde, O.B.S. De Klimtoren uit Drogteropslagen, O.B.S. De Horst uit de Wijk en O.B.S. De Bosrand uit Kerkenveld.

De Kindergemeenteraad richt zich op leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in De Wolden. Het project omvat de voorbereiding op school, een excursie naar het gemeentehuis en de Kinderraadsvergadering. Het winnende voorstel wordt daadwerkelijk uitgevoerd. Hiervoor is € 750 beschikbaar gesteld door de gemeente.

Op de foto ziet u Jaap Wiechers (CU) tijdens zijn presentatie op basisschool C.B.S. De Heidevlinder in Zuidwolde. 

Lees meer informatie over de voorbereidingen van de Kindergemeenteraad 2014.