Kindertriatlon De Rozebottel levert € 400 op voor KNFG Geleidehonden (29-06-2017)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Kindertriatlon De Rozebottel levert € 400 op voor KNFG Geleidehonden

Kindertriatlon De Rozebottel levert € 400 op voor KNFG Geleidehonden (29-06-2017)

De kindertriatlon van de openbare basisschool De Rozebottel in Koekange heeft donderdag € 400,- opgebracht. Het geld gaat naar KNFG Geleidehonden. De aangepaste triatlon was bestemd voor de groepen 8 van alle basisscholen in De Wolden en werd gehouden in en rond Zuidwolde. De leerlingen zwommen 250 meter, fietsten tien kilometer en liepen 2,5 kilometer hard. De deelnemers konden zich laten sponsoren.

Winnende voorstel

De triatlon was het winnende voorstel uit de Kindergemeenteraad van oktober vorig jaar. De Kindergemeenteraad koos toen uit vijf voorstellen deze activiteit van De Rozebottel. De Kindergemeenteraad bestond op 13 oktober vorig jaar uit negentien kinderen van vijf basisscholen. In de kindergemeenteraadsvergadering behandelden de raadsleden vijf voorstellen voor activiteiten, van elke school één. Het voorstel van De Rozebottel kreeg toen de meeste stemmen.

Kindergemeenteraad 2017

Op donderdag 12 oktober 2017 wordt voor de vijfde keer de Kindergemeenteraad De Wolden georganiseerd. Alle scholen zijn deze week uitgenodigd om zich hiervoor in te schrijven!

Meer informatie over de kindertriatlon kunt u lezen in dit bericht.