Prijswinnaar Kindergemeenteraad organiseert: Kinderen geven oude mensen zonnestralen (13-03-2015)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Prijswinnaar Kindergemeenteraad organiseert: Kinderen geven oude mensen zonnestralen

Prijswinnaar Kindergemeenteraad organiseert: Kinderen geven oude mensen zonnestralen (13-03-2015)

Op vrijdagochtend 20 maart organiseren kinderen van groep 6, 7 en 8 van o.b.s. De Bosrand 'Kinderen geven oude mensen zonnestralen'. Een plan waarin oud en jong samenkomen. Deze activiteit vindt plaats van 10.00 uur tot 11.30 uur bij Woonzorg De Berkenhof in Kerkenveld. Burgemeester Roger de Groot zal de kinderen toespreken.

Kinderen geven oude mensen zonnestralen

Op 23 oktober 2014 won groep 8 van De Bosrand uit Kerkenveld de Kindergemeenteraad 2014 met hun voorstel 'Kinderen geven oude mensen zonnestralen'. De fractie van De Bosrand bestond uit Rochella Noortman, Bastin Vrielink en Julian Logtenberg. De kinderen gaan samen met de bewoners liedjes van vroeger zingen. Ook gaan ze verhaaltjes lezen en spelletjes doen met de bewoners van De Berkenhof. Het Veldboeket uit Veeningen doet ook mee met dit initiatief. De Bosrand wil met hun voorstel jong en oud samen brengen en hoopt zo oude mensen in De Wolden zich gelukkiger te laten voelen. Daarnaast hopen de kinderen dat het contact tussen jong en oud ook na deze activiteit blijft.

Nieuwe Kindergemeenteraad De Wolden 15 oktober 2015

Voor kinderen in groep 8 van de basisschool is er de Kindergemeenteraad, waarmee leerlingen op een speelse manier kennismaken met de gemeente. In De Wolden is dit voor het eerst georganiseerd in 2013. Als afsluiting is er een Kinderraadsvergadering, met een raadsagenda en voorstellen, waarbij ‘het beste’ voorstel daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Op donderdag 15 oktober 2015 wordt er om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van De Wolden opnieuw een Kindergemeenteraad De Wolden gehouden. Scholen zullen in mei een uitnodiging ontvangen om zich hiervoor in te schrijven. 

Meer informatie over de Kindergemeenteraad vind u op onze website.