Programma Openbare Dialoogbijeenkomst 'Zorg, Participatie & Wonen' (04-04-2019)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Programma Openbare Dialoogbijeenkomst 'Zorg, Participatie & Wonen'

Programma Openbare Dialoogbijeenkomst 'Zorg, Participatie & Wonen' (04-04-2019)

Wat hebt u nodig om zolang mogelijk in uw eigen leefomgeving te kunnen blijven? De gemeenteraad van gemeente De Wolden gaat graag met u in gesprek over dit actuele thema. Zorgen uw kinderen straks voor u? Zorgt u straks voor uw ouders? Of hebben we allemaal een zorgrobot nodig?

Wat kunnen de gemeente, zorg en welzijnsorganisaties in De Wolden voor u betekenen? U wilt natuurlijk zolang mogelijk in uw eigen leefomgeving en netwerk blijven. Dicht bij uw familie, vrienden en kennissen. Maar ook bij uw vertrouwde winkels en bijvoorbeeld uw eigen huisarts. Wat hebt u daarvoor nodig, hoe kunnen we dat regelen en wat kunnen we verbeteren? Dat hoort de gemeenteraad van De Wolden graag van u. Kom ook en praat mee!

Wanneer: donderdag 11 april 2019 om 19.30 uur

Waar: Dorpshuis Buddingehof, Dijkhuizen 66 in Ruinerwold. Koffie/thee staat vanaf 19.15 uur voor u klaar. U kunt zich aanmelden via e-mail: Griffier@Dewolden.nl of T:140528

Vervoer: Wilt u komen maar is vervoer een probleem? Laat het ons weten via T. 0528-378376, dan regelen wij dat u wordt opgehaald en thuisgebracht.

Programma Dialoogavond De Wolden 11 april 2019:


19:15 uur Inloop met koffie en thee


19:30 uur Welkom & opening: raadslid Petra Haanstra


19:40 uur Gespreksronde: Zorg en netwerken

Gesprek met de zaal en interviews met medewerksters van Icare, Huize P.R. Derks, Woonzorg de Berkenhof, de onafhankelijke cliëntondersteuner en een huisarts uit Ruinerwold.


19:40 uur Gespreksronde: Participatie

Gesprek met de zaal en interviews met medewerkers van ’t Neie punt in Ruinen, Stichting Welzijn De Wolden, DeWoldenvervoert en van lokale initiatieven, zoals Samen aan Tafel in Koekange en De Buurtkamer in Ruinerwold.


U kunt kiezen uit één van bovenstaande rondes. Maar u hoeft niets te missen. Studiovaanbeek zorgt voor een creatieve terugkoppeling! Tijdens de avond geeft Fred Molenhuis van Zorgbelang Drenthe een toelichting en deelt trends en ontwikkelingen.


20:40 uur Pauze


21:00 uur Inspiratie Aangepast wonen & zorgtechnologie

Langzultuwonen, een bouwer van mantelzorgwoningen en Zlimthuis presenteren ideeën en toepassingen voor ouderen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.


21:45 uur Vervolgafspraken & sluiting


21.55 uur Nazit met drankje


22.30 uur Einde