Raadsagenda donderdag 25 april (18-04-2019)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Raadsagenda donderdag 25 april

Raadsagenda donderdag 25 april (18-04-2019)

gemeenteraad De Wolden

Donderdag 25 april vergadert de gemeenteraad van De Wolden om 19.30 uur in het gemeentehuis in Zuidwolde. Op de raadsagenda staat onder andere de benoeming en beëdiging van een nieuw raadslid van het CDA. Vervolgens komt de vaststelling van twee bestemmingsplannen aan de orde.


Installatie nieuw raadslid
Tijdens de raadsvergadering zal Tjalling de Wit worden geïnstalleerd als gemeenteraadslid namens het CDA. Hij volgt daarmee Eline Vedder-Monaster op. Eline Vedder-Monaster heeft per 1 april 2019 haar ontslag ingediend als raadslid van gemeente De Wolden. Zij is namelijk op 28 maart geïnstalleerd als Statenlid van de provincie Drenthe. In haar afscheidsbrief aan de raad wijst zij er op dat het binnen het CDA een goed gebruik om geen volksvertegenwoordigende functies met elkaar te combineren. Tjalling de Wit woont in Ruinen en is zelfstandig ondernemer.

Ook staan er twee bestemmingsplannen ter vaststelling op de raadsagenda: 

  1. Vaststelling bestemmingsplan Dorpsstraat 9 - Langedijk 2, Koekange
  2. Vaststelling bestemmingsplan Middelveenseweg 18, Zuidwolde en Oshaarseweg 13, Echten

U bent van harte welkom bij de raadsvergadering of kijk live mee via de videostream! De volledige agenda en onderliggende stukken vindt u op dewolden.raadsinformatie.nl.