Raadsleden De Wolden doen mee aan IkPas! (03-02-2018)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Raadsleden De Wolden doen mee aan IkPas!

Raadsleden De Wolden doen mee aan IkPas! (03-02-2018)

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, met als doel alcohol tijdelijk te laten staan. Dit jaar loopt deze actie van 14 februari tot en met 25 maart. Bijzonder: dit jaar doen voor het eerst ook raadsleden van De Wolden mee. Aanleiding was voor hen de vaststelling van het Preventie- en Handhavingsplan 2018-2022 De Wolden, in december 2017.

In het Preventie- en Handhavingsplan wordt onder meer aangegeven, dat bewustwording van de gevaren van alcoholgebruik een belangrijk onderdeel is. Door mee te doen aan de IkPas-actie gaan raadsleden van CDA, PvdA, ChristenUnie en D66 de uitdaging aan met zichzelf. Ze drinken veertig dagen geen alcohol om eens te kijken wat het met hen doet.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de deelnemers aan IkPas een halfjaar na de actie nog steeds ruim 30% minder drinkt dan voor de deelname aan IkPas. Dat is mooi, want door geen alcohol te drinken voel je je fitter. Dit wordt door meer dan de helft van eerdere deelnemers bevestigd. Een aantal deelnemers maakte bijvoorbeeld melding van persoonlijke toptijden bij het hardlopen. Meedoen met IkPas betekent het doorbreken van vaste gewoontes. Maar liefst 43,5% van de deelnemers heeft het gevoel dat ook echt te hebben gedaan.

Meer info over deze actie vindt u op ikpas.nl.

Foto: Jaap Slot