Raadslid onder de Loep. Marcel Hulst: 'Luisteren naar de burger.' (09-08-2019)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Raadslid onder de Loep. Marcel Hulst: 'Luisteren naar de burger.'

Raadslid onder de Loep. Marcel Hulst: 'Luisteren naar de burger.' (09-08-2019)

“Ik ben echt van de vrijheid,” vertelt gemeenteraadslid Marcel Hulst. “Ik voel me een echte liberaal.”

Marcel Hulst (48 jaar) is fractieleider van de VVD in gemeente De Wolden. Toen hij in 2010 in de gemeenteraad kwam, trad hij toe tot de jongste fractie van de raad. “En dat zijn we nog steeds. We sturen er niet per se op, maar vinden het wel mooi om jonge mensen te interesseren voor het raadswerk.”

Als voorzitter van Dorpsbelangen Veeningen had Hulst negen jaar lang regelmatig met de lokale politiek te maken: “Ik vind het leuk om me in te zetten voor mijn eigen omgeving. En als je je gezicht regelmatig laat zien, dan wordt je al snel voor meer dingen gevraagd. Ik voel me thuis bij de partij die zegt ‘laat mensen het zoveel mogelijk zelf doen, leg niet te veel dingen op.”

Hulst vindt de gemeentepolitiek in De Wolden wel inhoudelijk veranderd maar de sfeer is onveranderd goed: We zijn steeds meer één gemeenteraad. Er is een bepaalde eensgezindheid en zin om dingen samen te doen. We zitten elkaar geen vliegen af te vangen, zoals dat in de Tweede Kamer wel gebeurt. We dienen dezelfde belangen. Ideologische verschillen spelen niet zo’n grote rol. Een nieuw fietspad is niet socialistisch of liberaal.”

Wel vindt Hulst het belangrijk dat de gemeente financieel gezond blijft. “Je moet niet bang zijn om dingen te doen, maar als je structureel tekort komt, dan moet je dat opvangen. We hebben gelukkig veel contact met inwoners, en ook de Dialoogavonden vormen daar een mooi onderdeel van. Het mooie daarvan is dat ze eigenlijk heel apolitiek zijn. Eigenlijk draait het daarbij om maar één ding: luisteren naar de burger.”