Ruim 100 leerlingen bezoeken gemeentehuis (02-10-2017)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Ruim 100 leerlingen bezoeken gemeentehuis

Ruim 100 leerlingen bezoeken gemeentehuis (02-10-2017)

Maandagochtend 2 oktober bezochten ongeveer 100 enthousiaste kinderen uit groep 8 het gemeentehuis in Zuidwolde. Het bezoek is onderdeel van de voorbereiding op de Kindergemeenteraad die plaats zal vinden op donderdag 12 oktober 2017.

Burgemeester Roger de Groot ontving de leerlingen van ‘t Echtenest, De Dissel, Het Groene Hart, De  Bosrand en De Rozebottel op zijn werkkamer. Hij vertelde over zijn functie als voorzitter van de raad. Ook hebben de kinderen meer informatie gekregen over de taken waar hij als burgemeester verantwoordelijk voor is.

Daarnaast hebben de leerlingen een kijkje genomen in de raadszaal. Raadsgriffier Josee Gehrke legde uit wie waar zit in de raadzaal en hoe een raadsvergadering verloopt. Ook mochten de kinderen even zitten op een raadszetel, spreken in de microfoon, en ervaren hoe het is om in beeld te komen!

Donderdag 12 oktober 2017 vindt de Kindergemeenteraad plaats. De scholen hebben voorstellen geschreven en deze worden verdedigd tijdens de vergadering. Het beste voorstel wint en wordt uitgevoerd. Hiervoor is € 750 beschikbaar gesteld door de gemeente.

Het bezoek aan het gemeentehuis sluit aan bij de lessen uit het handboek “Lokale politiek in De Wolden”, die de kinderen de afgelopen weken op school hebben gehad. Ook hebben zij van een raadslid in de klas een presentatie over (lokale) democratie gehad.

Kijkt u mee?

De Kindergemeenteraadsvergadering is donderdag 12 oktober vanaf 19.00 uur live te volgen via www.dewolden.nl/gemeenteraad.

Meer foto's kunt u vinden in het album 'Kindergemeenteraad De Wolden 2017'