Succesvolle ontmoeting tussen oud en jong! (20-03-2015)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Succesvolle ontmoeting tussen oud en jong!

Succesvolle ontmoeting tussen oud en jong! (20-03-2015)

Vrijdag 20 maart was het zover: het winnende voorstel van de Kindergemeenteraad De Wolden 2014 werd uitgevoerd. Leerlingen van obs De Bosrand uit Kerkenveld brachten zonnestralen aan de bewoners van Woonzorg De Berkenhof. Jong en oud zongen uit volle borst liedjes van vroeger!

Winnende voorstel Kindergemeenteraad 2014

Op 23 oktober 2014 vond de Kindergemeenteraad plaats. De fractie van Bosrand won met hun voorstel ‘Kinderen geven oude mensen zonnestralen!’. De fractie bestond uit Rochella Noortman, Bastin Vrielink en Julian Logtenberg. De gemeente De Wolden stelde een budget van €750, - beschikbaar voor de uitvoering van het voorstel. Daarnaast deden ook andere basisscholen mee.

De bewoners van De Berkenhof werden vrijdagochtend verrast met een gedicht, waarin de kinderen uitlegden wat hun plannen waren. Vervolgens blikte burgemeester Roger de Groot samen met de kinderen terug op de Kindergemeenteraad. Daarna werden er liedjes gezongen, spelletjes gedaan en herinneringen aan vroeger opgehaald.

       

De Bosrand wilde met hun voorstel jong en oud samen brengen en hoopt zo oude mensen in De Wolden zich gelukkiger te laten voelen. Daarnaast hopen de kinderen dat het contact tussen oud en jong ook na deze activiteit blijft.

De ochtend was een mooie afsluiting van een succesvolle Kindergemeenteraad 2014. Op 15 oktober 2015 wordt de derde Kindergemeenteraad georganiseerd. Via deze link kunt u meer foto's van deze ochtend in Kerkenveld bekijken.

           

Ook in Veeningen brachten de leerlingen van Het Veldboeket oude mensen zonnestralen. 

     

En foto's De Horst in de Wijk kunt u vinden op de website dewijk.info.