Uitreiking leskoffertjes Kindergemeenteraad De Wolden 2014 (30-09-2014)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Uitreiking leskoffertjes Kindergemeenteraad De Wolden 2014

Uitreiking leskoffertjes Kindergemeenteraad De Wolden 2014 (30-09-2014)

Vrijdagmiddag 26 september vonden er informatiebijeenkomsten plaats voor de leerkrachten van de deelnemende scholen en de coaches. Tijdens de informatiebijeenkomsten is uitleg gegeven over de Kindergemeenteraad en hebben de docenten en coaches (raadsleden), met elkaar kennisgemaakt. Ook is het lesmateriaal in de leskoffertjes uitgereikt.

De Kindergemeenteraadsvergadering vindt plaats op donderdag 23 oktober 2014 om 19:00 uur. De scholen die dit jaar meedoen zijn: C.B.S. De Arendsvleugel uit Ruinerwold, C.B.S. De Heidevlinder uit Zuidwolde, O.B.S. De Klimtoren uit Drogteropslagen, O.B.S. De Horst uit de Wijk en O.B.S. De Bosrand uit Kerkenveld. De raadsleden die dit jaar als coach optreden zijn Ronald Brouwer (Gb), Albert Haar (D66), Gerrie Hempen-Prent (Gb), Heleen Langen (PvdA), Erik Verheijen (GL) en Jaap Wiechers (CU).

Voorbereidingen

Voorafgaand aan de Kindergemeenteraadsvergadering krijgen de kinderen lessen op school over democratie en lokale politiek. Aan de hand van deze lessen schrijft iedere school (fractie) een voorstel. Voor het winnende voorstel stelt de gemeente De Wolden €750,- beschikbaar om het voorstel ook daadwerkelijk uit te voeren. Een rondleiding door het gemeentehuis maakt ook onderdeel uit van de voorbereiding.

Wij wensen alle kinderen veel succes bij de voorbereidingen!

Op bovenstaande de foto ziet u van links naar rechts: Albert Haar (D66), Tessa Schutten (C.B.S. De Arendsvleugel), Natasja Remmelts (O.B.S. De Klimtoren), Gerrie Hempen-Prent (Gb), Roelien Vos (O.B.S. De Horst) en Suzan Beute (Griffie).

Via de link vindt u meer informatie over de Kindergemeenteraad.