Uitreiking leskoffertjes Kindergemeenteraad De Wolden 2015 (21-09-2015)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Uitreiking leskoffertjes Kindergemeenteraad De Wolden 2015

Uitreiking leskoffertjes Kindergemeenteraad De Wolden 2015 (21-09-2015)

Vrijdagmiddag 18 september vond er een informatiebijeenkomst plaats voor de leerkrachten van de deelnemende scholen en de fractiecoaches. Tijdens de informatiebijeenkomsten is uitleg gegeven over de Kindergemeenteraad en hebben de docenten en coaches (raadsleden), met elkaar kennisgemaakt. Ook is het lesmateriaal in de leskoffertjes uitgereikt.

De Kindergemeenteraadsvergadering vindt plaats op donderdag 15 oktober 2015 om 19.00 uur. De scholen die dit jaar meedoen zijn: De Dissel uit Ruinerwold, De Wezeboom uit Ruinerwold, De Rozebottel uit Koekange en de Prins Johan Frisoschool uit Koekange. De raadsleden die dit jaar als coach optreden zijn Douwe Oosterveen (Gb), Karin Brouwer (CDA), Albert Haar (D66) en Jaap Wiechers (CU).

Voorbereidingen

Voorafgaand aan de Kindergemeenteraadsvergadering krijgen de kinderen lessen op school over democratie en lokale politiek. Aan de hand van deze lessen schrijft iedere school (fractie) een voorstel. Voor het winnende voorstel stelt de gemeente De Wolden €750,- beschikbaar om het voorstel ook daadwerkelijk uit te voeren. Een rondleiding door het gemeentehuis maakt ook onderdeel uit van de voorbereiding.

Dit jaar organiseren wij de derde Kindergemeenteraad. Bent u benieuwd naar de Kindergemeenteraad 2014? Bekijk dan de filmpjes op YouTube!

Wij wensen alle kinderen die dit jaar meedoen veel succes bij de voorbereidingen!