Uitreiking leskoffertjes Kindergemeenteraad De Wolden 2016 (12-09-2016)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Uitreiking leskoffertjes Kindergemeenteraad De Wolden 2016

Uitreiking leskoffertjes Kindergemeenteraad De Wolden 2016 (12-09-2016)

Vrijdagmiddag 9 september vond er een informatiebijeenkomst plaats voor de leerkrachten van de scholen die deelnemen aan de Kindergemeenteraad en hun fractiecoaches (raadsleden). Tijdens de bijeenkomst is uitleg gegeven over de Kindergemeenteraad en hebben de docenten en coaches, met elkaar kennisgemaakt. Ook zijn de leskoffertjes uitgereikt met daarin het benodigde informatiepakket.

De Kindergemeenteraadsvergadering vindt plaats op donderdag 13 oktober 2016 om 19.00 uur in de raadszaal van De Wolden. De scholen die dit jaar meedoen zijn: Harm Vonckschool (Ruinerwold), OBS Het Veldboeket (Veeningen), IKC De Horst (de Wijk), OBS De Rozebottel (Koekange) en OBS Het Groene Hart (Zuidwolde).

De raadsleden die dit jaar als coach optreden zijn Dik Zantingh (CDA), Heleen Langen (PvdA), Albert Haar (D66), Jaap Wiechers (CU), en Erik Verheijen (GL).

Voorbereidingen

Voorafgaand aan de Kindergemeenteraadsvergadering krijgen de kinderen lessen op school over democratie en lokale politiek. Aan de hand van deze lessen schrijft iedere school (fractie) een voorstel. Voor het winnende voorstel stelt de gemeente De Wolden €750,- beschikbaar om het voorstel ook daadwerkelijk uit te voeren. Een rondleiding door het gemeentehuis maakt ook onderdeel uit van de voorbereiding. Klik hier voor meer informatie over de Kindergemeenteraad.

Wij wensen alle kinderen veel succes bij de voorbereidingen!