Verslag Dialoogavond 11 april 2019 'Zorg, Participatie & Wonen.' (18-04-2019)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Verslag Dialoogavond 11 april 2019 'Zorg, Participatie & Wonen.'

Verslag Dialoogavond 11 april 2019 'Zorg, Participatie & Wonen.' (18-04-2019)

'Maak één loket voor burgers met vragen rond zorg.' Dit is een van de ideeën die de gemeenteraad van De Wolden meekreeg van inwoners tijdens de Dialoogavond van donderdag 11 april in de Buddingehof in Ruinerwold. Die dialoogavond stond in het teken van Zorg, Participatie & Wonen. Gespreksleiders waren gemeenteraadsleden Petra Haanstra en Imke Berghuis. Met de dialoogavonden wil de gemeenteraad input ophalen voor het beleid van de gemeente De Wolden.

Wat namen de aanwezige raadsleden er deze keer van mee? Enkele reacties:

Gemeenteraadslid Jaap Wiechers schrok van het zeer hoge percentage eenzaamheid (40%) onder ouderen en hij vindt het een goed idee om regelgeving voor mantelzorgwoningen zo aan te passen dat het gemakkelijker wordt deze te plaatsen. 

Mark Turksma vindt meer ruimte voor andere leef- en woonvormen een goed idee, net als andere regelgeving voor mantelzorgwoningen.  

Raadslid Pieter Groot constateert dat De Wolden een initiatiefrijke gemeente is. In alle kernen zijn volgens hem initiatieven. Maar is daar wel voldoende ondersteuning voor vanuit de gemeente?

De gemeenteraad zal op een nader te bepalen tijdstip uitvoerig een raadsdebat houden over de uitkomsten van de Dialoogavond.

Het volledige verslag van de Dialoogavond Zorg, Participatie & Wonen vindt u in de bijlage: