Winnaar Kindergemeenteraad organiseert leuke ochtend met oud en jong! (07-05-2019)

Home > Raad en College > Gemeenteraadsnieuws > Winnaar Kindergemeenteraad organiseert leuke ochtend met oud en jong!

Winnaar Kindergemeenteraad organiseert leuke ochtend met oud en jong! (07-05-2019)

Vanochtend ontvingen bewoners van Tonckenshuys in Zuidwolde bezoek van groep 8 van De Heidevlinder. Afgelopen najaar won De Heidevlinder de Kindergemeenteraad met hun voorstel ‘Een gezellige ochtend met jong en oud’ na twee spannende stemrondes. Het doel was ouderen zich minder eenzaam te laten voelen en de jongeren kennis te laten maken met de ouderen. En om samen een leuke en gezellige ochtend te hebben, door samen spelletjes te doen.

Het werd een gezellige ochtend! Wethouder Mirjam Pauwels verzorgde de aftrap en gedurende de ochtend schoven steeds meer bewoners van Tonckenshuys aan, om samen met de kinderen eigen gebakken taart te eten, en koffie en limonade te drinken. Er werden verschillende spelletjes gespeeld, van sjoelen, tot rummikub en er werd zelfs aan curling gedaan! RTV Drenthe was ook aanwezig en maakte radio en tv-opnames voor Op Tjak. Zie de facebookpagina van @raaddewolden voor meer foto's.

De Dissel uit Ruinerwold en De Bosrand uit Kerkenveld vinden het zo'n leuk plan en daarom organiseren zij ook een gezellige ochtend met ouderen en jongeren in hun eigen dorp. De Klimtoren uit Drogteropslagen heeft zelfs al zo'n dag georganiseerd samen met de hele buurt in Drogteropslagen.

Kindergemeenteraad 2019

In 2019 organiseert de gemeenteraad van De Wolden opnieuw de Kindergemeenteraad. Scholen die hieraan willen meedoen, kunnen zich opgeven via griffier@dewolden.nl!

De Kindergemeenteraad richt zich op leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in De Wolden. Het doel is om kinderen al vroeg kennis te laten maken met democratische besluitvorming. Het project omvat de voorbereiding op school, gevolgd door een Kinderraadsvergadering, met een raadsagenda en echte voorstellen, waarbij ‘het beste’ voorstel daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Meer informatie over de Kindergemeenteraad kunt u vinden op onze website.