Kees de Rijk

Mijn naam is Kees de Rijk en ik woon samen met mijn vrouw Jannie sinds 1992 in het pittoreske dorpje Ansen. In het dagelijks leven werk ik bij de politie. In 1993 ben ik in de toenmalige gemeente Ruinen benoemd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Dat was in die periode nog een heuse sollicitatieprocedure, een gesprek met de burgemeester en de wethouder personeelszaken.

Daarna werd je in het diepe gegooid. Geen opleiding of cursus. Een keer kijken bij een collega ambtenaar van de burgerlijke stand en dan die eerste huwelijkstoespraak... Misschien was ik toen nog wel zenuwachtiger dan het bruidspaar. De bundel huwelijkstoespraken geschreven door de heren Visser en de Groot heeft mij in ieder geval bij deze eerste toespraak de nodige steun gegeven. De vijftien jaar die ik nu ambtenaar van de burgerlijke stand ben, geeft mij nog steeds voldoening om huwelijken te voltrekken. Iedere huwelijksvoltrekking is toch steeds weer anders. Ik probeer altijd bruidsparen een persoonlijke boodschap mee te geven. Voor zover ik dit kan beoordelen, wordt dat op prijs gesteld.

Een van mijn grootste hobby’s is koken. Ik beleef daar ontzettend veel plezier aan. Verder zit ik nog in de Raad van Toezicht van een verzorgingstehuis. Al met al, in mijn vrije tijd verveel ik mij niet.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht