Bladkorven

Home > Wonen en Leven > Bladkorven

Bladkorven

In het najaar ondervinden veel mensen hinder van vallend blad. Nat blad wordt gauw vies en kan bovendien gladheid veroorzaken en daarmee gevaarlijke situaties voor fietsers en voetgangers opleveren. Ook kunnen straatkolken verstopt raken, waardoor regenwater niet weg kan lopen.

Om de overlast te beperken plaatst de gemeente bladkorven op diverse locaties binnen de bebouwde kommen. Dit zijn grote bakken, waarin inwoners zelf het bladafval van gemeentelijke bomen uit hun straat kunnen verzamelen. De gemeente is zelf ook actief bij het verzamelen van het overtollig blad. Dit gebeurt door blad zo veel mogelijk uit de plantsoenen te halen, blad van de gazons te ruimen en door het vegen van goten en wegen. 

Spelregels

  • De bladkorven zijn uitsluitend bedoeld voor (gemeentelijk) blad.
  • De bladkorven worden 1 keer per week geleegd op maandag of dinsdag.
  • Overig (groen)afval, bijvoorbeeld snoeiafval, mag niet in de bladkorven gestort worden. Dit in verband met de verdere verwerking van het bladafval. Als er ander afval gestort wordt in een bladkorf, dan wordt een waarschuwing aan deze bladkorf bevestigd. Bij een tweede constatering van verkeerd afval verwijderen wij de bladkorf. 

Locaties 

Bekijk de locaties van de bladkorven.

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie