de Wijk

Home > Wonen en Leven > de Wijk

de Wijk

Geschiedenis van de Wijk

De eerste bewoning rond het riviertje de Reest dateert uit 1176, toen Bisschop Godfried von Utrecht de grove en smalle tienden van vijf huizen aan de Reest aan het klooster van Ruinen schonk. In 1248 was er al bebouwing, maar pas in 1409 kreeg het de naam de Wijk.

De Wijk heeft twee havezaten, namelijk Dickninge en Dunninge. In het hart van het dorp vindt u de molen. In het bosrijke gebied waar de Reest door kronkelt kunt u prachtig wandelen en fietsen. De Wijk heeft een gevarieerd winkelaanbod. In de Wijk wonen zo'n 2.913 mensen. De Wijk heeft een basisschool, De Horst, waar meer dan 280 leerlingen onderwijs volgen. Daarnaast is er een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal. Belangrijk is het ontmoetingscentrum De Havezate.

Op cultureel gebied is de Wijk erg actief. Er zijn diverse koren, een rederijkerskamer, een kinderzang- en dansgroep en diverse verenigingen. Ook op sportief gebied is er veel te doen, zo is er een voetbal-, korfbal-, volleybal-, gymnastiek-, paardrij-, badminton-, tennis-, biljart en hengelsportvereniging.

Contact Belangenvereniging de Wijk

Dhr. R.W. Bouma
Cockserve 21
7957 DE de Wijk
E. wijkerbelang@gmail.com

Dorpsvisie de Wijk

Sinds juni 2012 heeft de Wijk een Dorpsvisie. Hoe ziet de Wijk eruit in 2025? Is het een levendig en ondernemend dorp? De antwoorden vindt u in de Dorpsvisie. Bekijk voor meer informatie de website van belangenvereniging de Wijk.

Te downloaden:

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie