Echten

Home > Wonen en Leven > Echten

Echten

Geschiedenis Echten

De naam Echten wordt voor het eerst vermeld in een geschrift uit het jaar 1181. De grote trekpleister van Echten is het Huize Echten. Dit is een havezate, waarvan het oudste gedeelte vermoedelijk uit de veertiende eeuw stamt. Het huis is omgeven door een binnen- en buitengracht. Tussen de beide grachten staan een schatboerderij en een koetshuis (vroeger kapel). Aan de weg staat een poortwachterhuis dat door de oprijlaan verbonden is met het huis.

Het Echtens Paradijs is een rustend stuifzand. Een prachtig natuurgebied waar u vier verschillende heidesoorten bij elkaar vindt. Daarnaast stoomt er in Echten een riviertje genaamd Het Oude Diep, die zich goed leent voor een kanotochtje of een wandeling.

De Havezate met bijbehorende bossen maakt het tot een zeer gevarieerd natuurgebied in en rondom Echten. De omgeving van Echten leent zich prima voor wandel-, fiets- en paardrijtochten. In Echten wonen 339 mensen. 

Contact Dorpsbelangen Echten

Mevr. M. Mul-van Schie
Fluitenbergseweg 108
7932 PB Echten
E. dorpsbelangen@keivaneendorp.nl

Dorpsvisie Echten

Echten heeft sinds juni 2011 een Dorpsvisie. De Dorpsvisie geeft de idee├źn en verwachtingen weer van de inwoners van het dorp. Wat moet er in Echten veranderen? Wat moet er behouden blijven? U leest het in de Dorpsvisie.

Te downloaden:

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie