Fietsen, wandelen, zwemmen en paardensport

Home > Wonen en Leven > Fietsen, wandelen, zwemmen en paardensport

Fietsen, wandelen, zwemmen en paardensport

Fietsen

De Wolden heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden en fietsroutes. Op de website Drenthe.nl vindt u meer informatie over de fietsroutes en fietsknooppunten om uw eigen fietsroute samen te stellen. 

Wandelen

In De Wolden vindt u het eerste wandelnetwerk met knooppunten van Drenthe. De routes verbinden de dorpen Zuidwolde, Fort, Veeningen, de Wijk, Koekange en Echten met elkaar. Ook zijn er verbindingen naar het Overijsselse wandelnetwerk. De wandelkaart met de knooppunten is verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten in de Wijk, Ruinen, Ruinerwold en Zuidwolde.

Zwemmen

Gemeente De Wolden telt 3 openluchtzwembaden. U vindt ze in de Wijk, Ruinen en Zuidwolde. Deze zwembaden zijn geopend in het zomerseizoen. Lees meer informatie over de zwembaden in De Wolden.

Paardensport

In De Wolden kunt u volop paardrijden. In de Boswachterij Ruinen mag vrij geruiterd worden, met uitzondering van de gemarkeerde fiets- en wandelroutes. De gemeente is ook aangesloten op het uitgebreide men- en ruiterroutenetwerk van het Dwingelderveld.

Jaarlijks zijn er meerdere concoursen in De Wolden, waaronder het internationale 2-sterren concours CH de Wolden in Veeningen. Meer informatie over paardensport vindt u op de website van Hippisch De Wolden

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie